MENU

MENU

Kindervoetenspreekuur:

Gecombineerd spreekuur Kinderfysiotherapie en Podotherapie

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Kampen en Innofeet bieden u de unieke mogelijkheid om de voeten van uw kind te laten controleren.Via dit kindervoeten spreekuur kunt u de voeten van uw kind laten beoordelen door beide specialisten op het gebied van de kindervoet.

Waarom?

In de praktijk blijkt dat kinderen te lang doorlopen met klachten omdat wordt gedacht dat dit “door groei” vanzelf overgaat. 

Wat kunt u verwachten tijdens het spreekuur?

Tijdens dit spreekuur staat de gezamenlijke beoordeling van de voet en het looppatroon centraal. Er wordt door middel van een screening van een half uur geïnventariseerd waardoor de klachten zijn ontstaan en of er een vervolgtraject / behandeling wenselijk is. De kinderfysiotherapeut kijkt met name naar de spierspanning en beweeglijkheid van spieren en gewrichten, het evenwicht en functionele motorische vaardigheden. De podotherapeut beoordeelt de stand van de voeten, knieën en rug en inspecteert het looppatroon.

Het vervolg?

Eventuele behandeling vindt afzonderlijk plaats. Zo kan het zijn dat er getraind moet worden bij de kinderfysiotherapeut. Dit kunnen bijvoorbeeld evenwichtsoefeningen, rekoefeningen of krachtoefeningen zijn. Wanneer het zo is dat er sprake is van een standsafwijking dan kan dit gecorrigeerd worden door een podotherapeutische zool van de podotherapeut.

Voor wie?

Kinderen van 1 tot en met 18 jaar die klachten ondervinden tijdens het lopen en/of sporten. Denk bij klachten aan:
pijn in de voeten, knieën of rug, snel zwikken en geen optimaal evenwicht hebben. Maar klachten kunnen ook
zijn: vermoeidheidsklachten in de voeten of benen, snel vallen, niet (langere tijd) willen of kunnen lopen en wanneer er sprake is van een opvallend looppatroon.

Wanneer?

Gemiddeld twee keer per maand op vrijdagmiddag tussen 13-14 uur op afspraak. Een afspraak maken kan via: [email protected]

Waar?

Het spreekuur vindt plaats in Gezondheidscentrum de Hanze, Oostzeestraat 50 te Kampen, praktijk van Innofeet (1e verdieping).

Vergoeding?

Er zal een consult kinderfysiotherapie (altijd basisverzekering) en een consult podotherapie (zie voor
vergoeding: www.innofeet.nl) gerekend worden.