MENU

MENU

Fitmasters

Fitmasters, een nieuw leefstijlprogramma voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Het is gebaseerd op Cool2BFit dat we al een aantal jaren draaien in de gemeente Kampen. Fitmaster is in samenwerking met het Ichtus College en het Almere College, Gemeente Kampen, Sportservice Kampen, ZieJou, Dietistenpraktijk van Asselt en Praktijk voor Kinderfysiotherapie Kampen.

Het programma heeft drie pijlers:

  • beweging
  • voeding en voedingsgewoonten
  • gedragsverandering

Grote kracht van het Fitmasters programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Samen kijken we naar de doelen waar jij aan wilt werken om te komen tot een gezonde leefstijl. Dit traject ga je samen met je ouder(s/verzorgende(n) in. En jullie worden samen begeleid om de doelen die je hebt gesteld te behalen. Het gehele traject zal anderhalf jaar duren. De begeleiding zal in eerste instantie intensief zijn en deze zal afnemend zijn in de tijd om steeds meer zelf de regie te gaan nemen.

 

Locatie en tijdstip

De beweeglessen die hierbij horen zullen plaatsvinden binnen het VIA college, sportruimtes. Dit zal zijn op de donderdag om 16.15 uur.

 

Kosten

De cursus wordt grotendeels door de zorgverzekeraar en de gemeente Kampen vergoed. Daarnaast is er anderhalf jaar lang een eigen bijdrage van € 15,00 per maand. Het is mogelijk om hiervoor bij Sam& een aanvraag in te dienen, mocht je dit financieel niet kunnen betalen. www.samenvoorallekinderen.nl

 

Aanmelding

Wil je meedoen met Fitmasters? Geef je dan op bij ons!

 

Voor meer informatie kan je altijd bellen naar de praktijk en vragen naar Wendy Stortelder, coördinator Fitmasters.