MENU

MENU

Het Cool2BFit programma

Welkom bij Cool2BFit, een uniek sportprogramma waar je samen met andere kinderen op een leuke en afwisselende manier aan je gezondheid werkt. Ons programma richt zich niet alleen op een betere conditie, maar ook op plezier in bewegen, gezond eten en het versterken van zelfvertrouwen. Ontdek de kracht van samen fitter worden en ervaar hoe 'Cool' het is om lekker in je vel te zitten!

Het programma heeft vier pijlers:

 • betrokkenheid van ouders
 • beweging/sport
 • eet- en drinkgewoonten
 • weerbaarder worden

Grote kracht van het Cool2BFit programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Vanuit de verschillende disciplines worden zowel ouder als kind op een positieve manier begeleid in het traject.

 

Duur:

Het programma duurt in totaal 2 jaar.

 

Inhoud:

Het programma bestaat uit 2 fases

 • Intensieve fase (1 jaar)
  • Het sportprogramma:
   Elke week wordt er gedurende één uur een gevarieerd en leuk sportprogramma aangeboden. De ene week omvat een reguliere sportles, terwijl de daaropvolgende week een thema-sportles plaatsvindt. Tijdens de thema-sportles worden diverse gezonde leefstijlonderwerpen behandeld door middel van bewegend leren. 
  • Ouderbijeenkomsten of thema-sportlessen ouder en kind:
   4 keer in dit jaar wordt er een ouderbeijeenkomst georganiseerd, elk met een duur van één uur. Deze bijeenkomsten worden verzord door de dietist. Daarnaast geeft de kinderfysiotherapeut 5 keer per jaar thema-sportlessen voor zowel ouders als kinderen. 
  • Cool2BFit e-mails voor ouders:
   Ouders ontvangen een jaar lang wekelijks een e-mail met informatie over het onderwerp dat tijdens de themasportles van de kinderen wordt behandeld. 
  • Thuisopdrachten:
   Gedurende dit jaar ontvangen ouders en kinderen elke 2 weken een korte thuisopdracht. Ouders dienen samen met hun kind de thuisopdracht te maken en in te leveren. 
  • Weerbaarheidstraining:
   In dit jaar vindt gedurende 3 aaneengesloten maanden een weerbaarheidstraining plaats. Deze wordt gegeven door de orthopedagoog en de kinderfysiotherapeut. Deze vinden dan plaats op de maandag van 16-17 uur. 
  • Individuele afspraken: 
   Elke drie maanden staat er een individuele afspraak met ouder en kind. De voortgang en het behandelplan worden dan besproken. 
 • Evaluatiefase (1 jaar)
  • Individuele afspraken: 
   Elke drie maanden staat er een individuele afspraak met ouder en kind. De voortgang en het behandelplan worden dan besproken. 

Kosten:

De cursus wordt grotendeels door de zorgverzekeraar en de gemeente Kampen vergoed. Daarnaast is er anderhalf jaar lang een eigen bijdrage van € 15,00 per maand. Het is mogelijk om hiervoor bij Sam& een aanvraag in te dienen, mocht je dit financieel niet kunnen betalen. www.samenvoorallekinderen.nl

 

Locatie en tijdstip:

De sportlessen en ouderbijeenkomsten vinden plaats in de gymzaal van de Prisma, marinus postlaan 1 te Kampen. Op de donderdag van 16-17 uur.
De individuele afspraken vinden plaats in gezondheidscentrum de Hanze, Oostzeestraat 38. Voor meer informatie: http://www.cool2bfit.nl
Wil je meedoen met Cool 2B Fit? Geef je dan op bij ons! Of via de Website https://www.cool2bfit.nl/aanmelden/  en kies voor locatie Kampen/IJsselmuiden.